Zorg(elijke) namen

In het eerder op deze website gepubliceerde artikel De Eenheidsworstenfabriek worden een aantal Friese zorginstellingen genoemd waarvan u hier kunt lezen wat zij zelf over hun naam zeggen. Ik weet niet hoe het u vergaat maar van dit proza maar ik krijg ernstig kromme tenen:

“De naam Alliade geeft associaties met alliantie en alidade.
Een alliantie is een bondgenootschap tussen mensen of organisaties, waar ze allen voordeel bij hebben. Dat geldt zeker voor Alliade.
Een alidade is de wijzer van de sextant en de octant. Dit zijn instrumenten om je plaats te bepalen en aan de hand daarvan je koers uit te zetten. Voor Alliade is dat zorg en ondersteuning bieden aan kwetsbare mensen, op zo’n manier dat recht wordt gedaan aan hun verscheidenheid en ze zichzelf kunnen zijn, op een bij hen passende plek in de samenleving. Het beeldmerk van Alliade bevat ook een ster. Die staat voor kwaliteit: als zorggroep wil Alliade kwaliteit toevoegen aan de zorgpartners.”

 “Zorggroep Liante is dé open en betrokken aanbieder op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Zuidoost Friesland. Dit onderstrepen we met onze huisstijl.  Het zijn de mensen die kleur geven aan de organisatie. Juist daarom hebben we een heel rustig logo: open, eigentijds en helder. De groene verbindende lijn zorgt voor een stevige basis. Het groen is fris en natuurlijk en staat voor sociale betrokkenheid en de link naar zorg. In het logo van Liante is ‘Open voor elkaar’ versleuteld. Dit is de essentie van wat we doen.Zorggroep Liante staat voor bindmiddel. We zorgen voor verbondenheid. Niet alleen tussen mensen, maar ook tussen onze locaties. Juist die betrokkenheid stelt ons in staat wonen, welzijn en zorg naar een hoger niveau te tillen.”

“De naam Meriant betekent op zich niets. Het woord komt niet voor in het Nederlands woordenboek en is ook niet afgeleid van de namen van de rechtsvoorgangers. De naam Meriant is gekozen omdat het positieve associaties oproept. Denk bijvoorbeeld maar aan ‘meer’ en ‘riant’, of aan ‘diamant’. Meriant is afgeleid van merites; de innerlijke waarde, een verdienste, een goede reputatie, zoals deze in het verleden is opgebouwd en in de toekomst zal worden versterkt. Meriant gebruikt als pay off ‘vanzelfsprekend’. Hiermee wordt aangegeven dat Meriant het belangrijk vindt dat ieder mens zoveel mogelijk zélf kan bepalen hoe zijn of haar leven eruit ziet.”

“Palet: omdat de verschillende locaties hun eigen ‘kleur’ inbrachten. En samen een nieuw Palet met verschillende kleuren vormen, en ook gezamenlijk een nieuwe kleur maken.  Het is door een extern bureau bedacht.”

“De naam Pasana is afgeleid van een oude getijderivier, de Paesens. Hoewel het soms een slootje leek, meanderde dit oude en prachtige riviertje dapper vanuit de omgeving van Dokkum naar het noorden van Friesland. Onderweg verzorgde dit riviertje het landschap. De naam Pasana past bij ons, want als zorgketen hebben wij de thuisbasis in dit gebied en verlenen we zorg aan heel Noordoost-Friesland.”

“De naam Talant heeft geen echte betekenis. De naam is bedacht uit associaties met de zorg door een aantal medewerkers van de fusieorganisatie onder leiding van een bedrijf wat nieuwe namen van organisaties in de markt zet.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s