tweets tot 06-08-2012

Vanmiddag in kerk van Wier deze vrouw gezien. Lijkt op mijn tante maar dan zonder de tattoos. http://www.normasdieren.nl/45122217

Dialoog interieur: “Ik praat liever niet over geloof, politiek en sport.” “Man, wat doe je hier dan?”

Degene die op 27 april mijn mooie fiets heeft gestolen: hou nou maar, ik heb inmiddels een nieuwe.

@schakeraad Wanneer de zonnestralen lange schaduwen op het asfalt maken en het rinkelen van witte wijn glazen op de terrassen klinkt.

Weet u nog die paarden in het water bij de zeedijk in Marrum. Nee? Ok. Maar vandaag zag ik daar een leuke voorstelling over in kerkje Wier.

@arieboomsma houdt vandaag homodienst. Ik weet één ding zeker, homo’s hoeven nooit voor het zingen de kerk uit.

De opa van Boris schreef ooit aan zijn zoon: “Nader contact niet gewenscht” Dat je daar 60 jaar later nog een hele avond lol om kunt hebben.

Om 6 uur in de Parijse metro waren de forenzen grotendeels weg. Ook de beenloze bedelaar schroefde zijn protheses onder en karde huiswaarts.

Bij de Slavische Dansen van Dvorak hoor je de slavenkettingen altijd meerammelen. Is dat bij die van Brahms ook het geval?

Kunnen ‘Hollanders’ hier ook om lachen? “@FryskeBeweging: Laitsje om woartels: http://bit.ly/PVPyBb

@schakeraad Het galmen der altviolen overstemt maar nauwelijks de klacht om aandacht der kerkklokken.

Op dit moment voer ik een dialoog met een mug. Mug: “zzzzzzz” Ik “Klap” Mug: ” zzzz zzzzz.” Ik: ” klap, klap.“ Mug: ……..

Wat ik vooral erg raar van de marktwerking in de zorg vindt is dat je bij het ziekenhuis voor het parkeren moet betalen.

Mijn zoon is vandaag ontslagen van zijn eerste vakantiebaan op een Waddeneiland. Er ging een snik en zucht van opluchting door de telefoon.

De vader van de vermaarde Belgische hoboïst Marcel Ponseele wenste dat zijn zoon wat minder talent had en dus een leuker leven kon leiden.

Gistermiddag kreeg ik bij de parkeerautomaat aan een of ander Diep in Groningen een euro van een negroïde man met een nagelnieuwe Mercedes.

Een man in Sint Annaparochie was zomaar voor de aardigheid het gemeentegras aan het maaien. Dat zegt mij meer dan honderd politieke woorden.

@dreoudman Wees toch zuinig op je middelvingers!

Wist u dat de geur van de ontlasting vaak omgekeerd evenredig is aan het gerecht in kwestie? Zo maar weer even een weetje.

De eerste vrouw van Rembrandt heette Saskia en kwam uit Sint Annaparochie. Ze was meer dan een alleen een Amuse.

Bij mij in de straat woont een kalende man die vaak staccato praat tegen eega en kind. De hond krijgt een schop onder zijn donder. Soms hoor

Wandelende mannen die depressief zijn geweest groeten elkaar als motorrijders.

Er bestaat geen logische methode voor nieuwe ideeën. Elke ontdekking ontstaat uit een irrationeel element of creatieve intuitie. (K. Popper)

En nu krijgen we vandaag dus weer de hele dag op Twitter: “Gas op die lollie.” Wat ik je brom.

Mijn VPRO-gids is erg blij dat wij nu een kat hebben. Deze vangt nl. de bromvliegen zodat de gids verschoond blijft van de gele smurrie.

Als het naroepen en -fluiten van vrouwen ook hier 250 euro gaat kosten zal de homosexualiteit onder bouwvakkers sterk toenemen.

Wat ik als kind nooit begreep was dat de Fransen zelf ook op vakantie gaan.

Hoe voelen Creationisten zich als zij op een zomeravond als deze door een leger muggen worden lekgestoken? #dtv

“Dit wordt later je jachtterrein,” zei ik tegen mijn dochter toen we vanmiddag op de Grote Markt in Groningen zaten. “Als je gaat studeren.”

In een mooi programma van Canvas klassiek zien we drie Belgen met lang grijs haar: Marcel Ponseele, Sigiswald Kuiken en Philippe Herreweghe.

Bij mij in de straat wonen 3 jonge homo’s. Twee zijn een open, vrolijk stel maar nr. 3 gluurt ’s avonds vanuit zijn kast naar de overkant.

Tweets over tv-programma’s van vier weken geleden die nog op de recorder stonden heeft natuurlijk niet veel zin. Maar toch: Canvas klassiek.

Als iemand zegt: “Ik sta goed in mijn emotie.” dan krijgt ik altijd het beeld voor me van een nette schoen in een hondendrol.

Mariken van Nieumeghen, die leefde toch 7 jaar samen met satan? Eigenlijk een soort Eva Braun avant la lettre.

Een #vrouw en ik zijn de enigen bij fitness vandaag. Ze is vast dichter. Geen woord wisselen maar thuis schrijven over die afgematte man.

@versvoeten En juist op die dag post ik een blog over een Fries onderwerp! Toeval bestaat niet! http://woutervanheiningebn.wordpress.com

Als Karel de Grote in onze tijd leefde had hij Elegast vast niet geloofd.

Nu op radio 3: De homohonderd. Ik ga geloof ik maar even naar buiten om een vrouw na te fluiten.

Belangrijk: wereldkaart die per land aantal metalbands per duizend inwoners aangeeft >>http://bit.ly/H0eycA (via @hvymtlmusicnews)

Hollebatse op Mozart of Bach? Stagedive by Ives en Cage? Bierûpe by Bruckner? Alles bêst, mar goai gjin lege glêzen nei Philip Glass.

Is er een manier om uit te rekenen hoeveel dichters er op Twitter staan?

Bruto sociaal geluk, in Buthan hebben ze dit en nog veel meer moois.. http://www.telegraaf.nl/buitenland/12675884/__Bhutan_verbiedt_kippen_in_kooien__.html …

Men heeft het bij scheiding altijd over het leed voor kinderen maar hoe zit dat eigenlijk met huisdieren, @mariannethieme ?

TESTOSTERON TIPS. Nog niet toe aan castratie maar wel graag een lager testosteronniveau? Ga dan wat vaker zittend plassen. Altijd succes.

LEEUWARDEN – Het boetekantoor in Leeuwarden schrapt 75 tot 100 arbeidsplaatsen. Gaat om de mensen die de fotorolletjes vervangen? Hoera!

In de, overigens mooi gezongen, REM-cover ‘The one I Love’ door Sugarland hoor je in het publiek een paar krijsende wijven de stilte opeisen

een pijnlijk gevoel/ zet zich vast in gewrichten/ is het soms reuma? #haiku

Sinds de kat intrede in ons huishouden heeft gedaan is het heel stil geworden in de kanariekooi. Alleen een piep als Mukkes weer dichtbij is

#haiku. Innerlijke stem/slaat dood door bouwput lawaai/ dichten gaat niet meer.

Ik zag vandaag graanfractals. Hebben de kwajongens ook de chaostheorie al onder de knie? http://twitter.com/versvoeten/status/230603784928243712/photo/1pic.twitter.com/9ET4Ky15

Als je alleenstaand bent kun je beter niet door de bossen fietsen. Wie moet je anders op teken controleren?

Blij dat kaatsers nog geen mediatraining hebben gehad: “Godferdomme, kutsooi, godsamme….” Waar hoor je dat tegenwoordig nog? #pcfraneker12

Omrop Fryslân Radio overtreft alle satire. Voor meer grappigs, houd de tweets in de gaten.

‘Lokwinske mei jo badlekken’. Voor wie dat niet begrijpt, het gaat hier om een badlaken dat je kunt winnen als je de Skûtsjepool goed hebt.

Olivia Dresher@OliviaDresher

Those who give up on god but not people. Those who give up on people but not god. Those who give up on both. Those who give up on neither.

 “Wise men make proverbs, but fools repeat them.”― Samuel Palmer

Tip van uw interieurmanager. Ga bij de buurtbarbecue eens wat meer benchmarken. Vraag bijvoorbeeld hoe het bankstel staat bij Mien.

In de redactie van #Libelle zit geen enkele man. Op een of andere manier kun je dat merken aan de artikelen.

Mijn opa is wel oud maar zeker geen digibeet. In Amsterdam vroeg hij vorige maand: “Waar kan ik hier mijn zaad uploaden?”

In de kringloopwinkel van Staphorst vind je geen zwarte kousen maar wel (zie foto) die niet bij mijn geaardheid passen. pic.twitter.com/wtbJsffO

45 jaar feminisme kan niet ongedaan maken dat ik mij nog steeds ongemakkelijk voel in de dames H&M, terwijl ik wacht op een passende dochter

Religieuze keuzestress? Gezien bij Sintjansklooster… pic.twitter.com/5ve4tLnJ

BIBLIOTHEEK NIEUWS. Na het online reserveren van boeken komt er i.s.m. met Google nu de Biebview. Zo kunt u virtueel langs de boeken lopen.

Gister Mart Smeets gezien in Estafettewinkel te Sint Annaparochie… pic.twitter.com/Xi051iTp

Maeve Binchy overleden. Voor alle mannen van Nederland: Dat is een schrijfster.

Hierbij alvast een voorproefje van het gedicht ‘de bloeiende bieslook’… pic.twitter.com/8S607ne1

@OliviaDresherSelf-help books remind me of a meadow full of wildflowers being turned into a parking lot.

@Descartes1: “For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.” ― H.L. Mencken”

Ik heb het op mijn heupen en stuur ze morgen met vakantie. Naar Malmedy of Eupen. Of ik bind ze met een touw aan de boom vast. Of inruilen.

@ElsvanSluis @vonTips Wêrom is dat skûtsjesilen sa fokking populêr? Ferfeelsum yn ’t kwadraat. Lykas keatsen. In kwestje fan Zen?

Dyslectische dochter: Hou eens op te twitteren je zit de hele tijd gezombineerd naar je telefoon te kijken.

Hoe groot is de afstand die een moslima in acht moet nemen als zij achter haar man aanwandelt? En hoe zit dat met fietsen en autorijden dan?

He wat grappig, naar zomergasten kijken terwijl de postbode langskomt.

Fries nieuws. Prince Charles gaat een workshop ‘koninklijke vorm’ volgen bij Martijn Olijnsma. #keatsen

Over de doden niets dan goeds maar hier moet Whitney Houston posthuum voor vervolgd worden. http://bit.ly/LYrHV1  

homo sapiëns, gapiëns, slapiëns. homo ludens, prudence, studens

Ha we de gouden plak? Nee it twadde plak.

Us kat besiket de reindrippen te snippen en ik besykje twitter te bedjipjen.

Waarom krijgt een terdoodveroordeelde zwakbegaafde zwarte amerikaan maar 1 injectie ipv de gebruikelijke 3? Was z’n PGB budget opgebruikt?

Wie gaat er nou met dit weer op de veerboot z’n huiswerk psychologie zitten maken. Wat zegt dat over iemand?

#HAIKU. Om 5 uur uit bed/ alle bootmensen gapen/ de koffie is goed

Voor wie niet slapen kan maar wel wil: Vandaag praatte een jonge vrouw de hele reis van Harlingen naar Terschelling over cranberriegebak.

Een buurmeisje twittert over vervelende visite. Mijn dochter leest het. Ik kan ze in de kamer zien zitten. Moet nodig een schoolvak worden.

Te koop gevraagd. Dochter, die gewoon keurig op de bank blijft zitten zonder ons met pitloze witte druiven te bekogelen en rare vragen stelt

Waarom luistert (n) iemand naar de radio?

@Heleen70 Ook heel goed maar bij een Nederlands woord van 7 letters zonder klinkers dacht ik aan: Zandweg.

Wie kent een Nederlands woord van 7 letters zonder klinkers?

Mijn partner wil een heup aan mij doneren. Ze heeft er toch twee.

@Haikuvoorallen Naar het eiland gaan/ zee-omgeven vakantie/ de veerboot vaart traag.

@Friezerik Bûter brea en griene tsiis, wa dat net misse kin is net goed wiis.

“Hit the road Jack,” zei ik tegen de kapitein. Maar hij hield niet van muziek.

Op de boot is een reddingssysteem genaamd Viking. Daar hadden ze in de 10e eeuw heel anders over gedacht.

Op de boot loopt een jongen zo trots met twee flesjes bier, als een kat met een pasbemachtigde prooi.

Wegens vroegtijdige slijtage aan de heupen wil mijn partner wel vrijwillig een afstsaan. Ze heeft er toch twee. Dat is ware liefde.

Op de boot was een man met een gerimpeld jongensgezicht. Als kind moet hij er al ouwelijk hebben uitgezien.

Op de boot waren drie zwijgende mannen met dezelfde pet, Twents accent en gewatteerd houthakkershemd. Een op klompen en er was ook een vrouw

Een jong stel op de boot naar Terschelling praat over de groene container die vanavond aan de weg moet. Dan ben je goed uitgepraat.

Sommige vrouwen kunnen een hele bootreis lang over een cranberry gebakje praten.

Een jong stel op de boot naar Terschelling ergert zich aan andermans (leuke) kleine kinderen. Nog veel sterkte verder met jullie relatie.

Op de boot was een stel met gemengd kind. Hij donker, afwezig en zwijgzaam. Zij Fries, jong en naief. Het kind had dit allemaal al in zich.

Breaking. Vandaag zagen wij een pedojager lopen op de Huisterheide. Een knaapje zag daar namenlijk een roosje staan. Het was een schande.

Yn ús omkritem neame wij se ‘langpoaten’ oaren sizze ‘neven’ of ‘muggen’. Hoe dan ek, se stekke mij perfoarst lek.

Op het reli-crossover festival werd Boeddha aan het hout genageld en Jezus kwam terug op aarde als een koe.

Breaking. Op Terschelling wordt sinds vrijdag een vrouw vermist. Ze had mijn dochter voor muts uitgemaakt.

Het gaat er niet om de Drentse Fietsvierdaagse te bashen maar een antropoloog zou er briljant onderzoek naar kuddegedrag kunnen uitvoeren

Frysk Nijs. FRENTSJER- LC jout partoer Prins Charles minste kansen op PC oerwinning.

Weet u wat een hele goede mindfulness oefening is. Op een smal weggetje tegen de stroom in fietsen van de Drentse Fietsvierdaagse.

Yn de moaie tsjerke fan Boazum woe in frou ús tufstien foar kleastermoppen ferkeapje mar dy grap gong net troch. Wij kamen foar Helmantel.

KOTSTIP: Heeft u moeite met overgeven? Houd uw hoofd enige tijd boven de geopende deur van werkende vaatwasser.

De enige manier voor Charles (hertog van huppeldepup enz u weet wel) om nog koning te worden is mbv ’n verlate kaatscarriére de PC te winnen

Fietsen door het land/ schaduwzoekende koeien/ te hooi en te gras.

@Frisismen We fietsten naar Steenwijk. Het tilde er op van de ooievaars. Terug hadden we in de wind.

In 1 dag door Nederland fietsen, het kan maar je moet wel heel langzaam. http://instagr.am/p/NmONLnRy93/

Bij Meppel binne de toarnbeien hast ryp. pic.twitter.com/fvnIfjtB

De Havelterberg ligt helemaal niet in Havelte. Wij gaan een klacht indienen.

Het kortste sollicitatiegesprek gehoord op een terras in Blokzijl: Ik kom hier werken. Ik heet Joost. Via Jaap.

Voor hen die nog niet hebben ontbeten: Neem eens een Blokzijler brok. Boterkoek met speculaas. Heerlijk op de nuchtere. pic.twitter.com/269ouOkm

Heeft u een hekel aan Zweden? Dan zult u vast genieten van de Wallanderreeks. Hierin worden minstens 100 naar een andere wereld geholpen.

Je mag gerust 1000 vlooien doodspuiten. Of 100 bromvliegen tot derrie meppen. Zelfs kun je 10 kittens verdrinken. Maar sla geen hond. Ethiek

Op een zondagochtend las ik het verhaal van een vader en zijn zwaar aan drank verslaafde dochter. De tranen vielen op de krant. Winehouse.

Na een roekeloos bezoek aan de donkere kamer hing de angst voor aids hem als een zwaard van Damocles boven…hè wat een goedkoop woordgrapje

Drie regeltjes van/ zeventien lettergrepen/ dat is een haiku.

De schoenen aan kant/ en sokken uit getrokken/ nu bruine voeten.

Een vingerhoedje/ vol wijsheid samenstellen/ dat is de haiku

In haiku makke/ it gong hast as fansels man/ wurdt fêst in hobby.

De Friese haiku (hoiko) —In Fryske Haiku/ hat likefolle wurdlids/ as in Hollânske—

Gistermiddag vlak voor zessen reed ik met mijn dochter naar huis toen er plots een olijk kijkende jonge ekster de weg ophipte. Dat was balen

Dit groene laken is onderdeel van de eeuwige biljartvelden waar sommige mannen zo naar snakken. pic.twitter.com/TYzDNe8f

Het mooiste en misschien ook meest mysterieuze door bomen omzoomde zadeldak ziet u fietsend vanuit Vrouwenparochie in Stiens.

Soms zie ik in een man van mijn leeftijd nog ver weg de jongen van toen. Bij meisjes van 30 kun je de middelbare vrouw vaak al herkennen.

Frysk nijs. MARSUM- In 78 jierrige man út Menaem krige op de Bitgumerdyk in klapboan. Hy hie syn hearapparaat net yn en fytste gewoan troch.

Skylge. Der is gjin namme foar it grien en griis en sân, de sinne hurdet har oanblik, toer fan fjoer, ferneamd om neat. Wetter en waad.

Bij Bitgummole wurdt in 900 jier âlde dyk trochstutsen om Stiensers 90 sekonden earder thús te krijen. Mar dy lju wurkje dochs yn Ljouwert?

Het havenhoofd van Harlingen ligt er nog verlaten bij op dit tijdstip. De boot borrelt vol verwachting naar een dag vol eilandspanning.

Wij hebben in huis twee plekjes met een wat onbestemd karakter. Het ene heet: ‘Op naar boven’ en het andere, u raadt het: ‘Op naar beneden’.

De situatie binnen de waterrecreatie is nog grotendeels traditioneel. De blanke man aan het roer en zijn dito vrouw in de dekstoel.

Mijn kat Struner had beter Swiffer kunnen heten want hij haalt al het stof uit de piano. Alsof hij wil zeggen: “Gebruik dat ding dan ook.”

De geur van pasgemaaid gras jaagt de gedachten met WARPspeed naar voorjaar 1984 waar een ware hormonenoorlog gaande was in het lijf van mij.

God is een containerbegrip. Iedere stroming gooit zijn eigen rotzooi erin.

Richard Dawkins zei: ‘Het lichaam is slechts een voertuig voor de op overleving gerichte genen.’ Daar dacht zijn vrouw heel anders over.

In Leeuwarden wordt gewerkt aan vrouwvriendelijk drainagemateriaal. pic.twitter.com/XlAtjgef

100 km gefietst. Conclusie: De meeste mensen zijn van goede wil. Zowel de racefietser zonder bel als ook de omaatjes zonder gehoorapparaat.

@Frisismen Ik wilde de was opteren maar eerst moest ik de koorde van het strijkijzer uit de tijs halen.

Zo ziet mijn ideale verkiezingscampagne er uit. Nb. Ik stem wel hoor. pic.twitter.com/0gFEcjyL

over 2 jaar is deze snelweg verleden tijd. pic.twitter.com/FYXRBXWK

Dit recreatiestrandje heet De Potten maar trekt vooral veel homo’s. pic.twitter.com/QbV9BzKQ

mooi, net Monet. pic.twitter.com/oSP058F9

Tussen kunst en Jorwerd. pic.twitter.com/NxudfFZ5

@frisismen In Deinum staat een sijpel op de toren. pic.twitter.com/tmok6Tp0

Versvoeten is on the road again. pic.twitter.com/9dhySqVg

Het is weer tijd voor de ontijd. De ontklokte, ontmoette, ontzorgde, ontdrukte, ontglipte, ontwilde, ontnatte, ontregelde, ontegenzeggelijke

Er zit een rechtevenredig verband tussen mijn Friese tweets en het aantal ontvolgers. Zijn dat de Groningers onder ons? Doe dat nou noit.

De Beatles en de Stones controverse is uitzichtloos. Je kunt geen appels met steenperen vergelijken.

Als half Nederland onder de waterspiegel verdwijnt houden we alleen de biblebult over.

@praatmarfrysk. Alternative kampanje? pic.twitter.com/wg9sUmyg

Als Hitler zijn zin had gekregen was Amy Winehouse nooit zangeres geworden. Datzelfde geldt ook voor Himmler, Goebbels en Göring.

” Ik ben bezig met mijn eerste kinderboek.” Het hangt er maar vanaf wie dit zinnetje uitspreekt of het sneu, dan wel een hele prestatie is.

Als de dronken mannen ’s nachts maar lang genoeg tegen de kathedraal blijven plassen hoeven ze hem straks niet meer te zandstralen.

In de donkere dagen had ik een paar keer dhr. M. Hein op de koffie maar we werden het niet eens. Daarom zit ik straks weer in de zon.

Stilte daalt als enorme onzichtbare vlokken neer op de boombladeren. Een eskader zwaluwen doet een vliegvangshow en die ene merel zingt weer

Ik geloof in de kracht van muziek maar af en toe mag het best wat zachter.

Mijn achterbuurman draait mannenkoormuziek in zijn hok. Ze zingen psalmen waarvan ik de melodie nog wel ken maar de woorden vergeten ben.

Mijn achterbuurman freest zijn groentetuin. Daarom is hij dus niet biologisch want die geloven alleen.

Over het algemeen ben ik zeer verdraagzaam maar bij het zien van poëzie in de natuur valt die dunne laag beschaving van mijn aangezicht.

Het moet gezegd worden: ik ben bang voor sterke vrouwen. Niet de oostduitsetestosterontypes maar voor SilviaTothen ben ik als de dood.

…hoe beter ontwikkeld. Alleen kon hij ‘zwartmetsuikermensen’ nog niet goed in dit plaatje passen. 2/2

@KegelRinske De theorie is tot stand gekomen obv jarenlang empirisch onderzoek en komt ihk neer op: hoe minder in de koffie… 1/2

Mijn fysiotherapeut heeft een leuke theorie over mensen en hoe ze de koffie drinken, in de zin van suiker, melk, zwart en variaties daarvan.

De gammadeur van buurmans schutting heeft een vertrouwde klik. Meestal gevolgd door het strompelen van klompen. En soms het roepen vd hond.

Het spinrag zit in de verlepte pioenrozen. De druivenplant schiet wild om zich heen. Een snoeibeurt teveel voor de vlinderboom. Achtertuin.

In ’93 velde Pfeiffer mij in de voorzomer, mensen als Zubin Metha tilden tippen van het voorhang op. Achter de tabernakelige alledaagsheid

Komen er over tweehonderd jaar ook bussen vol fotograferende Japanners voor deze molens… pic.twitter.com/11jDbPzj

Spotten met kanker schijnt voor de jeugd van vandaag de dag doodzonde nr. 1 te zijn. Over de tering hoor je dat soort verhalen echter nooit.

De seefûgels hooverje hjir mei harren hunderten as gekken hinne en wer. Is it it langferwachte ein fan ‘e wrald of fleanende eamelders?

Het voordeel van een kat ten opzichte van een hond is naar mijn oordeel niet alleen die bakken stront maar bovenal het niet hoeven opvoeden.

Mijn tuinvogels zingen anders dan die in een Amsterdams park. Net of ze meer tijd nemen om hun fluitje te doen. En veel minder bijdehand.

In Minnertsga gaan veel mensen naar de kerk maar ik verdenk ze van Oud Germaanse godenaanbidding als ze eenmaal veilig thuis zijn.

Borsten en bh’s. Zijn ze als Yin en Yang? Of als Zorro en het masker? Of als jongeren en de jaren 50? Of als de mens en de beschaving? wie?

“Wij doen hier niet aan onverdoofd ritueel slachten,” zei ik tegen onze nieuwe kat genaamd Struner. Maar dat kwam voor de motvlinder te laat

Voor wie niet slapen kan maar wel wil: Ik kocht vandaag voor €9 een short bij textielketen Henk ten Hoor. Dat is geen geld voor weinig broek

Weten we over 20 jaar nog wat Google was? Gezien de snelheid van de ontwikkelingen denk ik dat sommigen dan wat weemoedig zullen glimlachen.

Ik zit op het terras, mij heerlijk te vervelen. Gelukkig ben ik niet drie hondjes want dan moest ik er met het been vandoor. (vrij naar GB)

De avondwarmte voelt Frans aan. Maar mijn koffie is beter dan al het bocht wat ik daar ooit voorgeschoteld kreeg. Misschien eens wat wijn.

Weet u niet wat een katafalk is maar kent u wel Ferrari? De kans om ooit in de eerste te rijden is vele malen groter dan de tweede.

Waar begint de gekte en eindigt de creativiteit? Staat er ergens een grenswacht of geldt ook hier het Schengenverdrag? Vraag ’t aan Vincent.

Oh what can ail thee knight at arms. Zo’n zinnetje zeggen geeft extra energie als je ergens in de rimboe fiets met klaphonger in de hals.

In het zwembad ben ik, samen met een paar baby’s, een van de weinigen die geen tattoo heeft. Het laten weghalen wordt een gat in de markt.

Voor een beroepskomiek schrijft @RaoulHeertje wel erg saaie tweets. Of moet er eerst een kwartje in de automaat voor de humor er uitkomt?

Waar of niet waar? ‘Platenlabels geven geld aan Spotify om hun nummers veel vaker in de shufflefunctie van een speellijst te laten draaien.’

De zogenaamde ‘kaas’ van MacDonalds wordt gemaakt door laagbetaalde mediterranen die en masse hun meeëters uitknijpen of een steenpuist.

Mijn dochter liep met haar megazolen over de trottoirs van Parijs alsof het potdikke een grote catwalk was.

Bij Stiens stond een man op een verwaarloosbaar lapje grond rode kool te schoffelen. De zon scheen er net als 40 jaar geleden toen ik 4 was.

Wordt de tattoo, net als roken, het domein van de huisvrouw?

Wist u dat er mensen zijn zonder humor? RT als u zich hierin herkent.

Vandaag zag ik in de bibliotheek 2 borsten. Ze zweefden zonder tweelingparachute en staarden wat aarzelend terug.

De flitspalen langs de snelweg A12 tussen Antwerpen en Brussel hebben de afgelopen twee jaar niet gewerkt omdat de Belgen leuke mensen zijn.

In de serie complottheorieën is het wachten op de ‘Hitlerontkenning’. Als bedenksel van de Amerikanen in het belang van de oorlogsindustrie.

@Heleen70 Ja, ik denk dat de ‘maanontkenning’ op de eerste plaats staat bij CT-en. Zou net als de holocaust bij wet verboden moeten worden.

Jim Croce was altijd iets voor oudere meisjes met elpees op hun kamer. Nu zit hij in de Spotifylijst van een man die toen nog te jong was.

@Waldekker @2bepure Dat is een waarheid als een heilige koe.:-)

Een al wat ouder familielid zit in zo’n emaildoorstuurcollectief. Daar vliegen de complottheorieën je om de oren. Bijv. over gif in Cola…

@onzetaal Taal is dynamisch. Wanneer wordt onjuiste grammatica, spelling of woordgebruik de nieuwe standaard? Wie bepaalt dat?

Zijn er ook datingsites voor lager opgeleiden?

@dreoudman Een galg heeft ook een voetstuk. Om maar even aan te geven dat het ene voetstuk het andere niet is.

“Wêr kin hy syn fyts delsette?” frege ik oan de man mei de blauwe broek en wite oerstrûper dy by de boat hearde. “Plys spyk Inglys.” Poalsk?

Vader is weer op z’n retour. Zoon is binnen 2 seconden opgenomen in de incrowd van het eiland. Geen badgast of bierzuiper maar buurtsuper.

Zijn er bijna. Brandaris lacht ons reeds toe. Vader voelt brok in keel opkomen. Vanaf hier moet je het zelf doen jongen. Eben Haëzer.

Waar zijn ze gebleven, de heerlijk helder comaboys? Reizen ze niet op zondag? Of mogen ze alleen met de bouwvak? Is hun werkterrein elders?

Wat ook ontbreekt op deze boot, merk ik met enige verbijstering, dat zijn de aangeschoten bierjongens met bouwradio’s en identieke T-shirts.

Als de boot hoog is. Is de redding nabij. pic.twitter.com/JqEQJQ2V

De oversteek naar Terschelling trekt het onderste uit de kan. P. haalt een patatje met. Er zijn geen bedel- en schreeuwmeeuwen gesignaleerd.

De boot. Harlingen. Blöflucht. Twee mannen, een oud, 44 alweer, en een wat jonger type, zwijgen wachtend op wat komen gaat. De tassen zwaar.

Een man met snor en lichtgetinte glazen zit aan de waterkant. Zijn hengel zegt: “Ik zit te vissen.” Zijn ogen: “Wat een mooie kont.”

Wie mist een zilveren Golden Retriever. Hij staat hier met een touw aan de boom vast, uitgedroogd te blaffen.

Straks grote zoon naar/ met boot Terschelling brengen alwaar hij gedurende drie weken de Midslandse middenstand gaat versterken. Of West?

Als u als Randstedeling wel eens naar Ameland reed dan kwam u langs Stiens, waar de toren zomers omzoomd wordt door diepgroenblauwe bomen.

Even een moment voor Friezen. By my efterhûs hearsket in Súdfrânske tastân. De rêst fan millennia sit djip yn it blêdgrien fan de túnbeane.

@FaithinCompany Het hangt er van af welk tijdschrift je leest. Bij de Libelle ben ik Kreeft, in de Playboy Leeuw. 🙂

De doordraaiende digitale wereld houdt zich niet aan zondagsrust. Gelukkig kan mijn kat niet computeren. En de kanaries, zij zongen voort.

“Paul McCartney dat was ook wel zoiets van : Wow, wat een ding weet je wel.” Dit zinnetje komt niet uit de 60’s maar was net op de radio.

De kerkklokken slaan de langslapers ongenadig om de oren. Maar liever 8 maal 80 jaar branden dan met het liedboek onder de snelbinders.

Op zondagochtend, stilte, de Vara-vogels of, beter, Bach. Waar ik woon hoor je kerkklokken van drie dorpen. Ach, wie luistert er nog naar?

Ons kersverse poezebeest genaamd Struner gaf vanavond een theatershow tussen de schuifdeuren. Het was een modern kat en een kunstmuisspel.

Taal maakt de werkelijkheid, althans dat beweren de geleerden. ‘Lone Wolf’ is zo’n woord waarvan ik denk, “het zou best eens kunnen kloppen.”

Bij de AH stapte een mooie vrouw uit de auto maar ging gelijk met haar haar in de weer. Daar zou ik als marktcourante man op afknappen.

Is dit Grunnings?: Micropayment platform met 2 applicaties: opgevoerde freemium conversies en Social Cents for the Open Web. Groningen

One musicmovie a day keeps the headshrink away… http://video.google.com/videoplay?docid=-8000409016826512649 …

#twastro. We weten meer van het heelal dan van onze partner maar uitdijen doen ze beide. Bij het ouder worden treedt krimp op.

Der krûpte, stearrende wier, midden op ‘e dei, in flearmûs út de dakgoate. It wie in lytsket. Like siik. Oare kear mar ferf op wetterbasis.

Mijn voorvaderen kwamen uit de graslanden als zij zich althans niks hebben laten aansmeren door de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Flarden van het kaatsveld waaien naar de achtertuin. Een vrouwenstem speakert waarschijnlijk dat de parturen 3 en 4 los kunnen op veld 1.

Het is met mannenhaar ndt als gras in de zomer. Het groeit op plaatsen waar je het niet hebben wilt en je gazon droogt uit.

Het gaat bij de verhoging van de snelheidslimiet niet om tijdwinst maar om het rijplezier. 130 voelt ook gewoon alsof je in Frankrijk rijdt.

Hij zat op de treinrails i.v.m. het examen ‘Mediteren voor Depressieven”. De ligging der ingewanden zou de uitslag bepalen.

Inderdaad heb ik beduidend meer last van sport op televisie dan van de ramadan. De NOS zou voor de grap eens een maand niets moeten doen.

Een Mercedes heeft een trotse eigenaar. De Saab een baas. Volvo is een statement maar een Peugeot rijd je alleen maar.

 Mijn vraag is: Is een ware leider zo geboren of wordt deze het per toeval? Zelf geef ik de genen t voordeel van de twijfel.

Libelle heeft humor. Redacteur zegt: Ik zou wel eens in de schoenen willen staan van de DalaïLama. Weten de lezeressen van z’n blote voeten?

In de relatie tussen mens en paard zijn de rollen flink omgedraaid. Zo huilde mijn zoon om het dode paard in Oorlogswinter. Ik om de vader.

Paardentrailer. Vroeger diende het paard vooral om de mens te vervoeren maar op de parkeerplaats van een concours hippique weet je anders.

Een kattennaam bedenk je niet maar wordt aangedragen door de omstandigheden. Hoewel ik ‘Mieneke’ voorstelde werd het toch ‘Struner’. (FR)

Hoewel ik dus morgen mijn verjaardag pas vier kwam gister het cadeau al aangelopen. Uit een kist of hoe heet zo’n ding. Kattenkoffer?

De situatie: twee minder begaafde stellen. De vrouw van het ene probeert de man van het andere te versieren tussen omstanders met IQ>90.

Als je hoofd tegenwind heeft laat dan het haar een andere kant op wapperen.

Schietpartij in bioscoop, daar maak je geen grapjes over maar het voegt wel weer een dimensie aan film toe: 4D.

Vandaag verscheen aan het firmament des huishoudens enen kattebeest ook wel bekend onder de naam poes. Zij is een verjaardagsgeschenk.

Mijn dochter van 8 wil de wereld rondzeilen. “Alleen als je alleen gaat. ” was mijn commentaar. Jij een zeilmeisje en ik kom in de krant.

@mariannethieme Hebben dieren ook recht op godsdienstvrijheid?

Ondertussen bij fitness: een vrouw lult iemand de haren van de benen over het wel en wee van de Duitse regelgeving mbt vaarbewijzen en zo.

hjoed mei myn dochter in fotosjoet hân yn België. 3 kear flitst troch de ûnderbuorlju. Faaks wie it de sinne dy ’t eefkes om it hoekje kaam.

De Parijse straten zijn ’s ochtends het terrein van de verlate kroeggangers en vuilnismannen. Ha daar is de eerste scooter met kantoorman.

Daarom wil dochter dus graag mee naar P. pic.twitter.com/ncpFi4Ky

Je doet ’s ochtend de Parijse gordijnen open, zie dit…. pic.twitter.com/aaGyWExA

Versvoeten geniet van de Parijse haute cuisine. pic.twitter.com/tJMGt1ok

LEESWAARSCHUWING. De BH is in Parijs massaal in de ban gedaan. Alles hangt er slap. Te open en bloot. Is dat nog een restant van ’68?

Mijn zoon leerde onlangs op school 4 oorzaken van files. Hij kent ze nu nog. Waarom is ‘omgaan met lastige situaties’ geen vak op school?

Volgers vragen wel eens aan mij “Versvoeten jonge, is er eigenlijk wel seks na de dood?” Dan zeg ik altijd: ” Het hangt er maar net vanaf…

VOLENDAM. De politie heeft zaterdag een drugstunnel ontdekt bij een 23-jarige Volendammer. Deze tunnel liep via de neus naar de hoofdholtes.

Commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die de tour de France fietsen. Dat kan ik.

Tip van uw interieurmanager. Als het gras bij de buren groener is kunt u beter de kamerplanten tot speerpunt maken.

TESTOSTERON TIPS. Nog niet toe aan castratie maar wel graag een lager testosteronniveau? Ga dan wat vaker zittend plassen. Altijd succes.

Hij had al minstens 20 keer een managementcursus gedaan maar het wilde niet vlotten met het leiderschap. Dus schreef hij zich maar weer in.

Derwisjen, waarom hebben we er daar niet wat meer van in Nederland. Niet dat ik last heb van scootermarokkanen maar die dansen minder leuk.

Vandaag leer ik mijn dochter (13,11) hoe je op de bonnefooi naar Parijs gaat. Onder deskundige begeleiding natuurlijk. Arme jeugd van nu.

In ben geboren in 68. Dat vormt je. Anders was ik nu een afgestorven spermaatje in de zak van mijn eveneens overleden pa geweest.

De leerkracht van mijn dyslectische dochter heet Spies. De snackbar in dorp heet Sieps. Kun je nagaan dat ze vaak om patat vraagt in de klas

Even kijken wie er vandaag overleden is…. eh geen dichter, geen goeroe no method no teacher.

Marianne Thieme heeft kamervragen gesteld over dreigende deportatie van wilde ezels… uit de Tweede Kamer. De betreffende PPV-leden waren..

Tip van uw interieurmanager. Als u graag kookt en uw man graag rookt dan is een grote afzuigkap een win-win oplossing.

Ûndertusken yn Minnertsgea: “Wat is ’t wat mei de aldste dochter fan Wally net?” “Och heden ja, dat skoanderige frommeske.”

Ûndertusken yn Minnertsgea: “Hoe let hèt Geppy de tèxi besteld?” -10 ûre. – “Ik pas my mar by frou Joastema oan ,sei ik tsjin de sjeffeur.”

De mevrouw kreeg een leidinggevende functie op basis van haar opleiding. Omgaan met mensen moest ze nog maar eens in een cursus leren.

Hij had al minstens 20 keer een managementcursus gedaan maar het wilde niet vlotten met het leiderschap. Dus schreef hij zich maar weer in.

TESTOSTERON TIPS. Nog niet toe aan castratie maar wel graag een lager testosteronniveau? Ga dan wat vaker zittend plassen. Altijd succes.

Tip van uw interieurmanager. Als het gras bij de buren groener is kunt u beter de kamerplanten tot speerpunt maken.

Op een dinsdag als deze. Iedereen orerend over het weer. De koffie smaakt er niet minder om hoor. Ik hou van water in juli. En knackebröd.

De bedenker van de woorden als Effectief Leiderschap, Synergetisch en Proactief is overleden. Man, wat die aan ellende heeft aangericht…

Tip van uw interieurmanager. Laat bij het maatschappelijk verantwoord ramenlappen een stip op de horizon staan.

‘Roldoorbrekend’ is zo’n woord wat je niet vaak meer hoort. Mijn kanaries trekken zich daar ook niet veel vanaan. Hij zingt zij doet de was.

Als mijn kanaries in de jaren 80 naar de PABO waren gegaan dan had het mannetje zijn snavel moeten houden en het vrouwtje een tuinbroek aan.

Het van oorsprong Boeddhistische woord ‘karma’ is aan stevige devaluatie onderhevig. Het wachten is nu alleen nog op een ‘patatje karma’.

Bij Murk thús moasten se nei de oare kant dyk, by buorman Bauke, om te skiljen. Dy fan ús hong yn ‘e hal. Wa skillet der hjoed de dei noch?

Mijn volgers vragen wel eens: “Versvoeten jonge, kan een vrouw eigenlijk wel zwanger zonder ‘je weet wel’?” Ik vertel dan altijd het verh..

Literaire wandeling. In dit gebouw is de schrijver geboren. Daar bij die ramen was destijds de kraamafdeling. Kamer 218.

LITERAIRE WANDELING. In deze boekhandel vond de schrijver zichzelf zo mooi op de plank staan.

Commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die de tour de France fietsen. Dat kan ik.

Na het ontvallen van twee poëten deze week, staat er een heel legioen te trappelen om dit gat in de markt te dichten.

@frisismen Gerke was als een pond meel en zo goed als brood. Waarom heeft hij hemzelf tekort gedaan? Had hij een klap van de meelzak gehad?

TWITTERMANIA. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat het woord ‘god’ gemiddeld 5 volgers kost. ‘goddamnit’ levert per saldo 5 nieuwe op.

Boer zoekt vrouw. Om samen lekker in de belangstelling te staan. Je krijgt bij een miljoen kijkers een hele nieuwe keuken.

@frisismen Gister bestelde ik in Amsterdam een koffie bedorven met geitemelk. Of is dat ook alweer geen slecht Hollands?

De auto steelt een stuk stilte hier in de Friese mieden. Maar toch ben ik blij dat de boodschappen niet meer fietsend hoeven.

LITERAIRE WANDELING. Hier ziet u de Lange Lindelaan. Die slaan we over omdat deze in al de Poëzieroute zit.

TESTOSTERONTIPS. Wilt u snel afkomen van uw testosteronoverschot. Doe dan samen met uw vrouw, en een kopje koffie, de boodschappen.

TESTOSTERON TIPS. Wilt s snel van uw te hoge testosterongehalte af? Onderzoek wijst uit dat een pappadag het T-gehalte met 15% doet dalen.

Ik volg @jezus. Het zou voor de discipelen destijds ook een uitkomst zijn geweest. Konden ze lekker thuis blijven met de laptop op de bank.

Wat ik ook kan. Commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op tv fragmenten.

Commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die commentaar leveren op mensen die de tour de France fietsen. Dat kan ik.

Groningen treurt om Kopland. De burgemeester zei desgevraagd: “Van die gedicht’n snap ik niet veel maar ’t was n ferrekt goeie spychiater.”

Hoe kan ik een filter instellen dat ik geen tweets over Kopland, het weer of de Tour de France krijg? Zo sneu om al die mensen te ontvolgen

TESTOSTERON TIPS Last van te veel testosteron? Breng nu direct uw T-gehalte terug door met het hele gezin koopzondag te gaan vieren.

“Jonge sla”? Dat sei myn frou fannacht ek.

Hoe kan ik alle tweets met het onderwerp: ‘Kopland’ blokkeren, en alleen die met ‘Van den Hoofdakker’ krijgen?

TESTOSTERON TIPS. Om uw overtollige testosteron kwijt te raken kunt u samen met een ander echtpaar meedoen aan de Drentse fietsvierdaagse.

Rond deze tijd verzamelen de merels en lijsters zich op de dakranden om als muezzins de mensheid op te roepen de natuur in ere te houden.

Mijn dyslectische dochter heeft vandaag geen woordkunsten gemaakt. Dus 1 uit de oude doos: “Heit mag ik het theeapparaat (theepot) even?”

TESTOSTERON TIPS. Last van te veel testosteron? Probeer dan eens een electrische auto.

Het grote voordeel van commerciële volgers is dat je van hen geen berichten krijgt als: Môge, wakkkuuuur, kkooffiiee, kloteweer, etuh, f…

TESTOSTERON TIPS. Nog niet toe aan castratie maar toch graag minder testosteron? Ga dan eens wat vaker zittend plassen. Het helpt. Echt.

De pessimist krijgt altijd gelijk. Uiteindelijk gaat iedereen dood. Ook de optimisten.

Fan ‘e moarn bij fitness frege de frou op de fiets om kofje. Sûnder sûker. Mei molke. Pûste en hymje. Dêrnei gong se har gewicht tsjekken.

Het Humanistisch Verbond is vandaag vrijgesproken. De rechter oordeelde dat het godsbewijs te gebrekkig is. Aanwezige Jehova’s getuigen w…

Bij Bears staat een stalen geraamte genaamd Uniastate. Wind, regen en kou hebben er geen vat op. Geen reden dus voor: Kunststof Kozijnen.

Gewortelde asielkinderen, daar maak je toch geen grappen over, of wat? Neem dan liever de, ja daar zijn ze weer, Kunststof Kozijnen.

Als een aubade aan de zaterdag laat ik mijn baard staan en exclemeer: “Scheer je weg mes en apparaat.”

Vul het lijstje eens aan: Julius Cesar, Jezus Christus, Johnny Cash, Johan Cruiff, Jelle (Brandt) Corstius, Jules Croiset…

Mijn dyslectische dochter vroeg zojuist: “Mag ik nog wat cola?”. Fijn hè, dat ze het eerst even vraagt.

18+ Fries voor andersgeaarden: Prostituee = Betelles*ksheks Anale s*ks = Skytgatgenot Coïtus = Rjochtopendelstamperij

@orthelius zij knipten hun wilde haren met de heer der heerscharen.

Literaire wandeling. Bij deze kantoorvakhandel kocht de schrijver altijd zijn inkt. (Hp nr. 15. Zwarte cardridgde.)

Weet iemand wie Frits Wester is? Hij staat steeds in het rijtje ‘Vergelijkbaar met jou’ maar ik ben niet eens kaal.

Telegraaf: Holleeder moet 18 mln dokken. NRC € 17.957.932,47, dat is het bedrag dat Willem Holleeder moet betalen aan de Nederlandse Staat

Bitgumer roeken Berltsumer hûntsjes Wierster katten Minnertsgeaster keallepoaten Tsjummearumer vale gieren

LEEUWARDEN. Een 13 jarig meisje van 150 kilo is door de brandweer uithuisgeplaatst.

Soorten OK. 2) Oké als in ‘Wat je nu vertelt maakt mijn oren rood maar ik onderga het met een pokerface.’

Soorten OK. 1) Oké, bedoeld als ‘Ik doe net of het mij interesseert maar het boeit me geen ene moer.”

Palindroomzin uit de oude doos: Baas neem een racecar, neem een Saab. Saab zegt u? Van die vliegtuigen?

LITERAIRE WANDELING. Hier ziet u de Lange Lindelaan. Die slaan we over omdat deze in al de Poëzieroute zit.

@vlncere God is een containerbegrip. Iedere stroming gooit zijn eigen rotzooi erin.

LITERAIRE WANDELING. In deze boekhandel vond de schrijver zich zo mooi op de plank staan.

ERIK SATIE. Bij het horen van de minimale muziek van Satie is het net of ik nog steeds in de prenatale zwemvelden ronddobber.

NIEMANDDALLETJE. Bij ons zit een piepende pen in de radiator. Als je er tegenaan schopt houdt ie z’n mond of zingt een ander wijsje.

POEZIE VAN DE STRAAT: ‘Drugstunnel tussen VS en Mexico ontdekt.’

Mijn voeten sloegen op hol. De zenuwbanen liepen zwaar te jammeren. In het centrum is iets niet pluis. Is er toch een hoofdcoupe gepleegd?

Een verse tweet in de morgen is als een parel voor slapende zwijnen.

FR. Ik siet bij The Sting yn sa ’n hearlike stoel foar de pashokjes fan de froulju. Doe ’t ik wekker waard hie myn dochter 15 broeken kocht.

Tip van uw interieur manager: Probeer als u visite heeft de koekjes ook eens ‘out of the box’ te presenteren.

Het kind had zoveel overgewicht dat een uithuisplaatsing alleen door de brandweer gedaan kon worden.

Geen regel of onzin/ volbloed vers/ tandig als de tijd/ geestig in fles/ scheepje onder Jezus Hood/ Robin geeft de armen aan Batman.

Ronald Plasterk had als minister zeker een diensthoed. ‘k Zie hem nu altijd blootshoofds.

Een aardig televisieprogramma als ‘Boeken’ moet wijken zodra er ergens op de wereld een sporter een scheet laat.

Zinnen die in de jaren 50 niet bestonden. ‘De man van de dominee fietste mij voorbij in bermuda met lang wapperend haar achter zich aan.’

Ja, wij hebben dus een muziekkamer. Alleen jammer dat ie op dit moment door onze dochter gebruikt wordt als verlengstuk van haar humeur

Wat hoor je tegenwoordig nog weinig van Herman Brood. Voor een groot deel komt dat natuurlijk wegens zijn stoffelijke hoedanigheid.

In deze tweet zit te weinig diepgang. RT als je ooit om die reden gedumpt bent.

Mankell wordt wel geprezen om het echtheidsgehalte van Wallander maar dat hij in al die tien delen niet één keer masturbeert vind ik minder.

Op de 8ste dag schiep god de Creationisten. Puur om de mensheid te treiteren.

Richard Dawkins zei: ‘Het lichaam is slechts een voertuig voor de op overleving gerichte genen.’ Daar dacht zijn vrouw heel anders over.

Bij het @humanverbond krijg je een zilveren speldje als je 50 jaar niet in God gelooft. Spaar nu de hele serie.(geldig tot eind der tijden)

Literaire wandeling. In dit gebouw is de schrijver geboren. Daar bij die ramen was destijds de kraamafdeling. Kamer 218.

Tip van uw interieur manager. Probeer op de buurtbarbecue eens wat meer te benchmarken. Vraag bijvoorbeeld hoe het bankstel staat bij Mien.

Nowadays, Tom Waits sounds like an old rotten barn where even hobos don’t wanna stay. Wish he still sold icecream.

Mijn vrouw leest niet Opzij maar wel Libelle. Ik sla er graag de bromvliegen mee dood. (en doe stiekum de puzzels als niemand kijkt)

Ondanks dat ik al jaren vrijstaand woon schrik ik toch iedere keer weer bij de eerste seconden van ‘Club Insomnia’ van Spinvis.

Mijn volgers vragen wel eens: “Versvoeten jonge, kan een vrouw eigenlijk wel zwanger zonder ‘je weet wel’?” Ik vertel dan altijd het verh…

Op school leerde mijn zoon o.a. 4 ontstaansredenen van files. En hij kent ze nog ook. Waarom is ‘omgaan met lastige situaties’ dan geen vak?

Mei ik ien mekflurrie white magnum, ien mekflurrie kitkat en in espresso? Wat? Ha jim dat net yn de bibliotheek? Doch dan mar in mekboek.

Dat zal ook wel een naam hebben. Het ‘emptyhousesyndrome’ ‘postinfantilitus’ ‘Oedipus bij proxy’.Tegen die tijd is er wel een pilletje voor.

Ik kan nu alvast een afspraak bij de psychiater laten maken voor over 6 á 8 jaar als die schat, want op kamers, het huis gaat verlaten.

Kin ik hjoed myn panterprintbroek oan dwaan of de swarte legging. Bliuwt it droech? Moat de jas oan nei de stêd? Wat sil ik dy fragen misse.

Al sinds de talgproductie goed op gang kwam knijp ik gepassioneerd die reservoirtjes leeg. Nu is mijn nageslacht op die leeftijd: ja exact.

De geschiedenis van westerse muziek in 3 minuten http://bit.ly/LPlW8E

Landerig paar. Nedergelegen, in trage staccatobewegingen, met pastorale uithalen. De bleke maan tilt rokken op en verlicht de mannelijkheid.

Every fiber in this body vibrates. Bucketloads of tears are dangling on thin treads. We fear the empty corpus in wonderful but deadly oak.

De mooiste tekst ooit op een muur geklad (in Leeuwarden weliswaar): ‘Cultuur, ken dat oek in de frituur?’ De r wordt brauwend uitgesproken.

It glês yn lead makke reade en pearse en griene plakken op it wite fel fan van der Graaf. Ik tocht oan sykte mar wist neat fan natuurkunde.

Het glas in lood scheen rood en paars en groen op het inbleke gezicht van Van der Graaf. Ik dacht aan ziekte maar wist niets van natuurkunde

Voor de koorleider een gezang van versvoeten. Mijn harp staat in de hoek. Ik heb echter geen aandrang uw zoon te beminnen. Op die manier.

Herman Brood was een twitteraar avant la lettre. Misschien een idee om de verzamelde bierviltjes van Brood uit te geven. Als tweets, dus.

Herman Brood was, indien nog onder ons zijnde, de twitterkoning van Nederland geweest. Mits Koos een account had aangemaakt natuurlijk.

Myn dochter sit te Simmen. Dat is in alde game (3jr) wêr ’t je bygelyks minsken ferkearing krije litte of bêrn . Soe dat by ús ek sa gean?

“Dit kunnen we de hele zomer wel doen”, plensde hij opgetogen. Maar zijn vrouw bleef liever onder de luifel van de caravan zitten.

De minsken freegje wolris oan mij: “Versvoeten jonge, kin in frou eins swier wurde sunder ‘wist wol’?” Dan sis ik altiid: “Der gong in b…

Zoals gezegd heb ik dus 2 dagen geoefend, tussen de bedrijven door, om ‘Troels’ op z’n Deens te kunnen uitspreken. Zijn er Denen in de zaal?

En aangezien ik met MS Office mijn brood verdien, soms ook het beleg, zou ik willen zeggen: kom maar op met die vragen. (uurtje factuurtje)

Wat mij opvalt als sidekick van Het Gedoe is dat er zo weinig over Excel getweet wordt terwijl hele hordes daar dagelijks mee worstelen.

Ondanks dat ik al jaren vrijstaand woon schrik ik toch iedere keer weer bij de eerste seconden van “Club Insomnia’ van Spinvis.

Een kaatspartuur is als een gedoogkabinet, de spelers kunnen niet zonder elkaar maar ze zouden liever alles zelf willen doen.

Een ‘Hollander’ bij het kaatsen is als een vrouw bij het voetbalveld. “Wat doen ze nu?”

Mijn dyslectische dochter zei vanochtend: “Ik blijf nog even liggen hoor.” Zo zie je maar dat deze kinderen ook gewoon willen uitslapen.

@van_Rukhoven Het/ lijkt/ bijna/ wel/ een/ gedicht.

Gehoord bij de groenteboer: x: “Ik ben contentmanager.” y:”Oh ja, hoe lang run je die homobar al dan?”

laagdrempelig ontsluiten van onafhankelijke kennis en informatie met betrekking tot het voorkomen, herkennen, herstellen en financieren van?

Zijn er ook prijzen te winnen met dit soort doelstellingen?http://www.kcaf.nl/site/index.php/site/doelstellingen …

Tip van uw interieur manager. Wanneer u uitdagingen met de wasmachine heeft kunt u deze het beste outsourcen.

@Libelle hoe bevalt dat nou? Alleen maar dames?

In de redactie van Libelle zit geen enkele man. Wie slaat daar dan als het moet met de vuist op tafel?

Tip van uw interieur manager. Probeer op de buurtbarbecue eens wat meer te benchmarken. Vraag bijvoorbeeld hoe het bankstel staat bij Mien.

Literaire wandeling. In dit gebouw is de schrijver geboren. Daar bij die ramen was destijds de kraamafdeling. Kamer 218.

LEESWAARSCHUWING. De oplossing van Libelle’s prijspuzzel #27 is ‘Dennis Weening’.

Het moment vlak voordat je een condoleance aangaat. Elke vezel gilt het uit. Bakken met tranen staan wiebelend en waggelend klaar. Duw.

DRACHTEN – De Drachtstervaart komt terug in Drachten. Na jaren in Friesche Palen te hebben gelegen komt de vaart komende zondag weer terug.

@Sabine_Kars Ellende is als een tompouche. Je kunt het niet niet met schone handen in tweeën delen.

Freed oer in in wike haldt Freerk in wike syn freet. Dizze ludike aksje is foar kika. Hij bedoelt it goed mar leave 17 wat in bytsje doel.

@BiebSudWest Welvaart komt te voet en gaat per ezel.

Meligheid is leuk maar kan ook verlammend werken. Het leven is voortdurend balanceren tussen Jiskefet en Ingang Oost.

Het speelveld van ‘FC Tsjernobyl’ is na 26 jaar begroeid met bomen. Soms zou je ook hier een kleine kernramp wensen. pic.twitter.com/wvZl08DI

Op dit soort momenten mis je Hans Aarsman voor een nadere duiding van dit plaatje… Aarsman, is u daar? pic.twitter.com/vvbI8G1r

Een dyslectische dochter is a joy for life. Gister gehoord: We waren bij het Conservatorium. (Mortuarium) Als in:Paay is goed geconserveerd

Wurdt der yn Kristelike kringen net twitterd? Ik krij nammentlik nea reaksjes op myn grappen oer @jezus en @God. Ek net op myn oare trouens.

@praatmarfrysk: Congratulations. How many people were there last night at the Most Social Brand of Fryslân election? Free drinks I presume?

De winnaar van de verkiezing ‘meest gedrogeerde fietser van de Tour de France’ ontving uit handen van de douane de witte bolletjes trui.

Richard Dawkins zei: ‘Het lichaam is slechts een voertuig voor de op overleving gerichte genen.’ Daar dacht zijn vrouw heel anders over.

Op de 8ste dag schiep god de Creationisten. Puur om de mensheid te treiteren.

Bij de brug stond een vrouw met een figuur om over naar huis te schrijven maar ik denk niet dat iemand het daar wil lezen. Dan maar hier..

Ziet u de vergadering(en) al voor u waar deze doelstelling is geformuleerd?http://www.kcaf.nl/site/index.php/site/doelstellingen …

De gouden regel van Twitter: Twitter niet over Twitter.

Tip van uw interieur manager. Als u het bad wilt schoonmaken kijk dan eerst of er geen ‘babies in the water’ zitten.

De kunstenaar Hermanus B. pleegde meervoudige zelfmoord door bij Jan en alleman aan de muur te hangen.

Gehoord bij de bakker: Grapjes maken over gewortelde asielkinderen, a lá. Maar kom niet met je gore poten aan Brood.

In deze tweet zit te weinig diepgang. RT als je ooit om die reden gedumpt bent.

Wat hoor je tegenwoordig nog weinig van Herman Brood. Voor een groot deel komt dat natuurlijk wegens zijn stoffelijke hoedanigheid.

Herman Brood twitterde jaren geleden al. Hij deed het op de achterkant van bierviltjes.

Ja, wij hebben dus een muziekkamer. Alleen jammer dat ie op dit moment door onze dochter gebruikt wordt als verlengstuk van haar humeur.

POEMTRY So/ now where even an poem/ in English/ Benewed if that/ is up picked/ by eamend/ The slashes or four the eye/ so it seames duration

In deze tweet zit te weinig humor. RT als je schoonmoeder dat ook vindt

Ik ben geboren in 68. In zekere zin vormt je dat wel. Anders was ik nu vast een afgestorven zaadcel in de zak van mijn eveneens overleden pa

Zinnen die in de jaren 50 niet bestonden. ‘De man van de dominee fietste mij voorbij in bermuda met lang wapperend haar achter zich aan.’

Mijn vader lachte vaak om de oerwoudgeluiden van The Police. Hiééé, hiooo, hiejêjoo. Nu zit ik op dezelfde manier te lachen om Skrillex.

Je kunt nog zo literair verantwoord zitten twitteren maar ondertussen hoop je stiekum toch geretweet te worden door bijvoorbeeld Cossee.

De 1ste wet van VV. Een aangereden reiger lijkt van verre altijd op een kartonnen doos. Een stuk landbouwplastic op een platgewalste kraai.

Een kennis kan Oudnederlands lezen. Dat is natuurlijk hartstikke knap. Alleen jammer dat er in die tijd nog geen boeken werden geschreven.

Het toilet is een te gekke plek om je privé ruimte af te sluiten. Ook autorijden heeft dit in zich maar is wat lastiger als je plassen moet.

Jongens, dit heeft mijn hele dag bij voorbaat goed gemaakt! De nieuwe Benny Lava! Dank aan @Zezunja! http://www.youtube.com/watch?v=nIwrgAnx6Q8 …

Als u het verschijnsel ‘piratenfeest’ niet kent: wees blij. Na afloop wordt er meestal gemat. Zelfs de DalaiLama zou er agressief van worden

Ik was in de wachtkamer van de dierenarts waar ook een hinkende, stinkende hond stond. Deze Duitse dog wist niet dat de oorlog al over was.

Mijn vader was, hoewel vrij lang vrijgezel, nog van voor de vroege Beatles. Er werd in Friese jaren 50 nog heel veel gedanst, op orkestjes.

Waar nog eens een uitgebreid onderzoek naar gedaan moet worden: wat zijn de significante verschillen in oudpapierinzameling in Nederland?

Sinds mijn 16e ben ik knettergek van Chuck Berry. Nee, niet hij van ‘Let ’s twist again’. Die is trouwens getrouwd met een Nederlandse.

In 1978 had Ad Visser een Brits trio te gast in het veelbekeken Toppop. Ze ‘zongen’ So lonely en zaten wat kwajongensachtig aan de planten.

Thuis maken we ons niet druk over een land als Afganistan. Hoewel niemand ontkent dat het daar slecht gaat is de laatste Bounty belangrijker

Ja hoor, daar zijn de Country Roads ook al. Alle zangers van dat allooi hebben moeite met de Shennandoah River. Take him home, please.

Ha die @DalaiLama. Heeft u thuis in Tibet, of was uw uitvalsbasis nog steeds in India, ook geraniums of dahlia’s voor het raam staan?

Fietsend achter dames in van die strakke wielrenpakjes kan ik niet anders dan constateren dat biologie ’s mans handelen grotendeels bepaalt.

Similariteit. Een uitgeverij heet: ‘Cossee’. Hun topauteur heet: ‘Coetzee’. Ooit had je in de Tour de France Stephen Roche en Steven Rooks

De Visserijdagen Stavoren zijn op 20 en 21 juli. Meer zit er voor dit jaar niet in helaas.

Mijn kinderen twitteren zinnetjes als: Wakkerrrr. Etuh. Naar school. Schiphol. Op Barbados. Net Skrillex gezien in Tokyo, Vet. Nu naar NY

In H stond een huis met een megatrampoline in de tuin. Er zat bijna geen verf meer op de voordeur. Het leven is en kwestie van prioriteiten.

Mijn dochter had vanavond in een hevige slijmbui de volgende prachtige, voortreffelijke trap van vergelijking: heit/daddy/pappa/vader/voeder

Fytse fan Hatzum nei Sweins kin no mei help fan pont Keimpetille of Kingmatille, wat is it no? Foarhinne moast dat mei de opblaasbare kano.

Ik fytste wat lanterfanterjend lâns it kanaal bij Deinum doe ’t ik opskrok fan in wekker. “Shit, fersliept.” It wie de brêge dy iepengong.

Of je nou in Hongkong woont of ergens tussen Bolsward en Lollum, overal kun je op internet van die gekkigheid verspreiden en tot je nemen.

In de redactie van #Libelle zit geen enkele man. Wordt het niet eens tijd dat de commissie gelijke behandeling daar flink gaat huishouden?

Literaire wandeling. Bij de evaluatie kwam een paar keer naar voren dat lezen en lopen niet voor iedereen goed samengaat. We nemen het mee.

Kan iemand die zanger niet uitzetten? De vogels in mijn tuin kijken elkaar verbouwereerd aan. Hij zingt nu: ‘Vuile huichelaar’. Hè hè.

Ik zit hier in mijn eigen achtertuin. Harmonie Het enige dat op dit moment dissoneert is een zanger van het slechtere Nederlandstalige lied

Bij Bears staat een stalen geraamte genaamd Uniastate. Regen, wind en kou hebben er geen vat op. Geen reden dus voor Kunststof Kozijnen.

Kijk, dat noem ik nog eens een advies. Heb ik al jaren in schriftelijk taalgebruik omzeild wegens het niet weten. http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/ervanuitgaan …

Een wolk als een manshand… pic.twitter.com/LZN3iYKc

Plakken yn Fryslan dy op Frankryk lykje. pic.twitter.com/vxnWr13V

Ik zag bij Hilaard een man luikse wafels voeren aan een paar varkens. (eigenlijk geiten maar dat rijmt minder mooi) of waren het veekoeken?

De dichter klapte mei syn klokkespel op it sadel. “Myn kloaten, myn nuten, myn sek.” Mar in gewoan godfer is foar sokken te minderweardich.

Myn ‘kersverse’ ex wennet oan it wetter. Fiskjen en swimme kin ik foarlopich wol ferjitte.

De zaterdagactie van Vers Voeten: RT en krijg een gratis en persoonlijk niemanddalletje bij vijf nieuwe volgers. Deze actie loopt tot 31-10.

Bij de brêge stie in frou mei in figuur om oer nei hûs te skriuwen mar ik tink net dat ien it dêr lêze wol. Dus dan dogge wij it sa mar.

Vannacht gedroomd dat ik met zoon in een andere dimensie woonde. Het gekke is dat dit ook werkelijk waar was. Toen heette het Sintanne.

Een man met snor en licht getinte glazen zit aan de waterkant. Zijn hengel zegt: “Ik zit te vissen. Zijn ogen: “Wat een mooie kont.”

Mijn voorvaderen kwamen uit de graslanden, als ze zich althans geen achternaam lieten aansmeren door een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Zieke geesten leveren belangrijke bijdrage aan de Nederlandse taal. Denk aan: Brievenbusplasser, waxinelichthoudergooier, damschreeuwer.

Literaire wandeling. Hier had de schrijver een pied-á-terre en eh… tsja… Zo, dan gaan we nu weer in de bus terug naar huis.

Leeswaarschuwing: Dé zin uit Anne B Ragde’s: ‘Het leugenhuis’: “Ik ben zijn vader niet.” Zorg dat je stevig in een stoel zit. Of ga liggen.

Hij waste soms dagelijks zijn voeten in onschuld want op die manier verwachtte hij van Boeddha amnestie voor alle platgetrapte reïncarnaten.

@InekeWolf @thies1983 @vester71 Ruimdenkend en tevens UGGS hater is een prachtige paradox. Waar vind je die nog?

Het kunstgrasveld in B. is definitief van de baan nu schilder AMIE het werk heeft gestaakt. “Na 651 sprietjes kon ik al bij het grofvuil.”

Een dikke vandaal uit B die had zijn uiterlijk niet mee hij wist niks van spellen maar dus wel van kwellen mijn zoon die zat er mooi mee.

No eefkes eat tige twitteriaansk: Ik gean nei fitness. Mar ik bin sa sleau as potstro. Kent u die uitdrukking @praatmarfrysk @fryskfrommes.

Haar broertje, van het nichtje, mijn neefje dus, in het Fries: ‘omkesizzer’, wat dan weer ‘oomzegger’ betekent, is de ‘koek-koek jongen’.

UURO Vandaag is mijn achtjarige nichtje jarig. In de winkel van het cadeau hoorde ik 2x iemand ‘uuro’ zeggen, als in: “Dat kost 5 uuro.”

Echt geweld ziet er op bewegend beeld altijd zo anders uit dan bv. J.C. Vandamme. Dat komt i.i.g. omdat het maar met één camera gefilmd is.

Het volgende niemanddalletje is voor een buurvrouw. Als u volgende keer weer tekeergaat tegen uw man, doe dan in ieder geval het raam dicht

Een doorsneeboom heeft al menige hype meegemaakt. De kastanje bij de buren stond er nog maar net toen de Cubacrisis zich al aandiende.

Er moet mij iets van het hart. Het komt van f*cking diep. Ik hoop niet dat ik er mensen mee tegen de schenen schop: Yes Kunststof Kozijnen.

Het leven op Mars zal zich, naar het schijnt, grotendeels binnen afspelen. Daar is het voor kinderen echt het einde om buiten te spelen.

Het is voor mij koper om oud lood of de stroperigheid in mijn corpus het gevolg is van metaalmoeheid of een echte ziekte met dokters en zo.

Het oude testament bevatte nog wel een verwijzing naar zijn minnares maar in de latere versie was zij compleet van de aardbodem verdwenen.

De Grote Roerganger. Wie mag zich deze eeuw eigenaar van die titel noemen. Er zijn heel wat kandidaten voortijdig afgehaakt. Of gesneuveld.

Pijn bestaat in alle soorten en maten, maar het is geen kameraad van mij. Was er maar een charlatan, zeggende: “Gaat heen uit dezen man”.

De deejays van het radio 1 journaal brengen met gevoel voor drama de meest twijfelachtige nieuwsfeiten te berde, als waren het broodjes.

#OokOnderwijs. De mentrix van mijn dochter belde op zaterdagochtend om te melden dat ze een voldoende had. Ik stond op het voetbalveld. Lach

Onderwijs. De mentor van mijn dochters klas kreeg tranen op de laatste schooldag. Alle meisjes gingen huilen. De jongens lachten wat.

Hij leidde het Vaderland enige tijd in de strijd voor meer vers in de actualiteit. Ik kan me echter geen 1 gedicht van #Komrij herinneren

Het woord passie doet mij altijd denken aan goedkope Duitse vruchtendrank van de Aldi. Als ik iets graag doe heet het al snel een obsessie.

Mijn dochter haalde gister op de allerlaatste normale schooldag voor het eerst in haar leven een 10. Op wiskunde notabene. Dat was feest.

Literaire wandeling. Dit was ooit een stamkroeg van veel beginnende schrijvers. Maar het ging daarom al snel op de fles.

Terras, 10 uur. De gierende zwaluwen worden straks afgelost van hun vliegenvangerij door de nachtelijke tegenhangers met scherpe tandjes.

Mijn zoon krijgt de baard in de keel en heeft nu net zo’n grappige giegel als Leonardo di Caprio in ‘What’s eating Gilbert Grape?’

Duitse archeologen hebben de grafsteen van Maarten Luther gevonden. Deze bevatte naast data de tekst: “Hier lig ik, ik kan niet anders.”

Een melkklier is altijd een uier en nooit een borst of tiet. Daarom hou ik niet van kruiswoordpuzzels. Behalve dan die in de volkskrant.

Maidentrip Myn grienswarte batavus jakima is jatten mar no pronket der wer in nije stjer. De crescendo. Ok, hij is earst fan in oar west.

Met het vorderen van de jaren worden de stijlmiddelen ironie en sarcasme minder toepasbaar maar ze gaan me nog steeds het gemakkelijkst af.

Tip van uw interieur manager: Staan bij u thuis in de kast de kopjes ook met de neuzen dezelfde kant op?

Tip van uw interieur manager: Wanneer u op vrijdagmiddag nog veel dozen heeft staan kunt u ze beter over het weekend heen tillen.

Literaire wandeling. Bij deze kantoorboekhandel kocht de schrijver altijd zijn inkt. Als ik me niet vergis de HP nr. 15 (zwarte cardridge).

De weergoden deden vanmiddag eerst rustig aan. Ze bereiden zich voor op schoolvakantie. Dan trekken ze alles weer uit de kast. Nat en koud.

Er zit stroop in mijn bloed en botten. Het wacht noch op een naam. Waarom moet er zonodig een sticker op? Omdat een boek ook een titel heeft

Een koekoek heeft iets ambivalents, aan de ene kant is het prachtig om te horen maar soms denk je ” Jongen, nou geloof ik het wel hoor.”

Creationisten. Wat moet je ervan zeggen. Als je van God zoveel intelligentie meegekregen hebt, snap je toch dat Darwin.. Ach, laat ook maar.

In de redactie van Libelle zit geen enkele man. Hoe moet dat dan als de printer het niet doet?

@wvanheiningen. Flarf betekent: funny linguistic and ridicule fenomenon.

Poezij leit op strjitte. Hjoed heard bij it stoart yn Stiens: “It izer yn bak ien en alle hout even yn tsien.”

Bij de overburen staan ze rondom de nieuwe opel van de schoonzoon te bewonderen. Wat heerlijk dat men met zoiets triviaals nog blij kan zijn

Ligt er eindelijk een fietspad hebben ze bedacht dat er ook grazende schapen moeten staan. Poep zover je neus rijkt. Alles onder de stront.

It skoaljier rint op ‘e ein. Boeken wurde van harren kaften befrijd. Mei swit en triennen fertsjinne wurk ferdwynt foar ivich yn de kliko.

@govertschilling Ik had last van een raar schokkend gevoel in mijn keel maar het bleek de Higg te zijn.

Where have all the @PoetryTweets gone? The last one was seen in december. Between X-mas and NewYear. They never spoke a word again since…

In de redactie van Libelle zit geen enkele man. Hebben ze in ieder geval geen gedoe over wie de vaatwasser gaat leeghalen.

Vandaag schafte ik via marktplaats een batavus aan van een man met kanker in de longen en de slokdarm. De fiets had vier jaar garantie.

De 5 H’s van de moderne media: Hypegevoelig Herhaling Hoofd- en bijzaken vervagen Human interest gericht Zelfoverschatting. Ok de 4 H’s

Politiebericht: Man uit het Friese B. opgepakt na bedreiging via twitter van de maand juli. Het bleek echter om een gedicht te gaan.

@praatmarfrysk Myn frou hellet it hea út har hier en ik it strie.

De snackbar in Sintanne heet Sieps. De lerares van mijn dyslectische dochter heet Spies. Kun je nagaan dat ze in de klas vaak patat vraagt.

Ik siet ris mei in man oan in taffeltsje op it terras fan it Starteilân bij de Snitsermar, sizzende: “Ik bin disflepties, of soksawat.”

Het is al/ juli/ mooi weer/ lange dagen/ nieuwe aardappelen/ verjaardag/ vakantie/ met die slashes lijkt het net een gedicht.

Vraag mij wat het weer wordt en ik zal u zeven maal zeven keer negeren bij de bushalte.

In de redactie van Libelle zit geen enkele man. Wordt het niet eens tijd dat de commissie gelijke behandeling daar flink gaat huishouden?

Tip van uw interieurmanager: Wanneer u visite krijgt kunt u de koekjes ook eens out of the box presenteren.

Leeswaarschuwing: De oplossing van de Libelle prijspuzzel nr. 27 is ‘picknickmand’.

@praatmarfrysk Se kinne better oer je fyts prate dan oer je praat fytse.

Gehoord bij de groenteboer: “Gewortelde asielkinderen, daar maak je toch geen grappen over?”

Gedichten in de natuur. Ook op het fietspad van Wommels naar Bolsward kun je onaangenaam verrast worden door dit fenomeen.

Literaire wandeling: Op deze plek ging de schrijver eens naar het toilet. Hij deed, zoals u ziet, een kleine en twee grote boodschappen.

@sjoukjedehaas Ik ben heel trots op mijn darmen. Mag dat ook?

Hoe lang zou het duren voordat Nederlandse Halloweenvierders en Valentijnsvolgelingen zich gaan storten op the 4th of July of Thanksgiving?

@OliviaDresher A garden in Germania, wind brings birdsongs and breezes for free. Is this created bij a non-dimensional creature called God?

Tip van uw interieurmanager: Als de kids geen hands-on mentaliteit hebben en de employability is matig dan kunt u de afwas ook outsourcen.

Tip van uw interieur manager: Voer regelmatig een popgesprek met de zeepbellen als u in bad zit.

@praatmarfrysk komt in frou bij de dokter. Ik sjoch it al, seit de dokter: frou Bouma

@OliviaDresher bravo brother in words, sister in insights.

“Praat mar Frysk”, sei de boer tsjin de bolle. De ko skodholle, “it is him hjoed wer wat tefolle.” De golle wie leech en de tuolle stikken.

Net út de sek frette, sei de boer, mar syn soan bleaun gewoan trochiten fan de dorito’s. Dan moast aanst ommers wer út de bek skite.

@wvanheiningen Mijn dochter vroeg: “Och vader, mag ik naar Heer Halewijn gaan ?” Ik zei: “Ok, maar trek wel even wat leuks aan.”

Tip van uw interieur manager: Wanneer u nieuwe gordijnen wilt kunt u dit het best eerst in de week zetten.

Deaswetste boeken. Oer it hynder tilde skriuwersgilde. Papieren bakstiennen foar op it húske. Praat foar bij de kofjeautomaat. Lêsskiep.

Tip van uw interieur manager: Laat bij het maatschappelijk verantwoord ramenlappen de stip op de horizon staan.

Ik gong ris mei myn heit nei Gryt Pakky Thee. Se wenne yn de Bûterhoeke neist it Sûkerwyfke. Myn Pake hjitte Pûde. Mar dat wist ik noch net.

Tip van uw interieur manager: Staan bij u thuis in de kast ook alle kopjes met de neuzen dezelfde kant op?

Ik volg @Skrillex. Zijn muziek klinkt als Knabbel en Babbel met Gilles dl Tourette die de soundtrack maken voor: As it is in Hell. Part 666.

Wij onderbreken deze voetbalwedstrijd even voor een commerciële mededeling: ‘Het Leugenhuis’ van Anne B. Ragde ligt nu in uw bibliotheek!

Obama: Over 10 jaar staan we op Mars. Het is wel handig om zelf een klapstoeltje mee te nemen, en wat te eten… Oh ja, er is geen internet.

Mocht @Jezus ooit weer terugkomen op aarde dan rijst de vraag wie dat gaat uitzenden. Misschien zien wij een samenwerking van EO KRO en NCRV

Dat ruimtevaart voorziet in een neo-religieuze behoefte blijkt wel uit alle aandacht voor astro_andre. Hij komt echter wel terug op aarde.

Archeologen graven in het jaar vijfentwintighonderd een verloren gewaande twitteraccount van, zeg, Femke Halsema op. Wie zegt u? Oh die…

Als mijn kanaries in de jaren tachtig naar de pabo waren gegaan had het mannetje zijn snavel moeten houden en het vrouwtje een tuinbroek aan

Mijn dochter wil mij niet retweeten. Ik mag haar niet volgen en eerst wilde ze ook al mijn vriend niet zijn op Facebook. “Heit, get a life.”

Politiebericht. 1-7-12. Easternijtsjerk. Een 41-jarige man uit Houtigehage is vanmiddag aangehouden wegens een ondeugdelijk hoofd. Lees me.

De rikke ljirre moat op hear. It hynder komt hast wer.

Kunststof kozijnen zijn zo lekker makkelijk. Immers. Of niet dan. Ja toch. Nou dan. Dat zeg ik.

Als je denkt dat de kermis in Berlikum klein is ga dan naar Wier. De draaimolen is ’s avonds zweef en schoonmoeder staat in de schiettent.

Bij Bitgummole is in dyk fan 900 jier ald trochstutsen om de Stiensers 5 minuten earder thús te krijen. Koe dat net better mei it fleantúch?

Speciaal voor de heer Mollema, we hebben het hier niet over de wielrenner maar de fietser, wees gegroet. Hoe gaat het daar aan gene zijde?

Spinvis? Die zingt zo zuiver als een laveloze nachtegaal. En de teksten gaan helemaal nergens over. Alleen dat van die Golf GTI was geinig.

“Is het soms omdat ik nog steeds geen kinderboek heb geschreven?” Maar hij had er geen zin meer in. In gedachten pakte hij zijn koffers al.

Het hebben van geen hobby’s levert over het algemeen geen problemen op maar bij het meedoen aan teeveedingen kunnen er ongemakkelijke sti…

Een van de geheime geneugten van het huishouden is de droogmolen. Je kunt op dezelfde plaats blijven staan tijdens wasophangen. En erafhalen

Er roept al dagen, nee weken een koekkoek zijn naam in de bomen van het hof achter ons. Kennelijk zonder succes te hebben bij de vrouwtjes.

Wat is er geestdodender dan omrijden via de Noordoost- of Flevopolder? De A666 rijdt vanaf de Ketelbrug regelrecht de vergetelheid in.

Eskimo’s. Die schijnen, let op: broodjeaap, meer dan veertig woorden voor sneeuw te hebben. Dat zou ik graag willen voorstellen voor pijn.

Mijn dochter kan verrekte goed boeren. Niet dat je daarvoor met haar op de arm door het huis hoeft te lopen hoor. Ze is al bijna veertien.

Headbangen op Händel of Beethoven, stagediven bij Charles Ives en John Cage, bier zuipen bij Bruckner maar gooi geen lege glazen naar Glass.

In 1978 rookten de leerkrachten nog voor de klas. Het piraatje (taps toelopend rokertje) van meester Xman lag altijd op de rand van het bord

Als ze bij Murk thuis wilden telefoneren moest men naar de overkant van de straat. Die van ons hing in de hal. Wie belt er tegenwoordig nog?

Alle klasgenoten hadden plastic soldaten. Amerikanen, Engelsen, Japanners. Maar alleen Murk had Russen. Met ronde trommels voor de kogels.

1980, ik was bang voor de atoombom. Nadat meester Xman op een vrijdagmiddag verteld had over Hirosjima zag ik overal paddestoelen opdoemen.

Een rokende meester sloeg eens zijn blokfluit kapot op de kop van Jan, of was het Ruben, wegens het niet opletten. ADHD bestond nog niet.

Rappen is als steppen op een fiets. Heel knap gedaan hoor maar trap nou eens op die pedalen. Dan praten we weer verder.

It túg, of sis mar ûnkrûd, bestride mei skjinmakjitik, dêr sille de juffrouws mieren fan dizze wrâld bliid mei wêze. Lekker swimme tink.

In Fries hoecht wier net fier te fytsen om te bedarjen yn de útstrutsens fan it útsicht, in echt USP. Dat kin spitigernôch net ynpakt wurde.

Frou Bouma wie foar mij bij kassa twa fan de Spar. Ik tocht earst dat se mij negearde mar resumearend tink ik dat se neat seach. Se is al 80

Hollebatse op Beethoven of Mozart. Stagedive bij Charles Ives en John Cage. Bier sûpe bij Bruckner mar leaver gjin glês goaie nei Glass, ok?

It tilt hjoed de dei op fan sjongers/ferskemakkers en, sis, berneboekeskriuwsters. Hoeve sukke luu niet gewoan te wegken net as dou en mij?

De hûn fan de buorman blaft faak as der nachts wat bart mar wêrom dan net dy kear dat myn fyts jatten waard. In grienswarte batavus jakima.

In swarte fûgel sit op de râne fan it dak te lanterfanterjen. Hij docht aanst wer mei oan de deilikse talintejacht mar earst noch even skite

Een dun stukje cake is bij mij al genoeg om in een postbegrafenisstemming te komen. Misschien geldt dat zelfde in de Randstad wel voor bier.

De geur van pasgemaaid gras jaagt steevast de gedachten met Warpspeed naar voorjaar negentienvierentachtig. De hormonen speelden paintball.

Hij waste soms dagelijks zijn voeten in onschuld want op die manier verwachtte hij van Boeddha amnestie voor alle platgetrapte reïncarnaten.

28 juniVers Voeten@versvoeten

bêste @praatmarfrysk ik fyn it lestich om yn it Frysk oer seks te praten om ’t ik dêr hast gjin Fryske wurden foar wit. Is dêr wat foar?

Hoeveel volgers zou @Jezus hebben gehad als er in die dagen Twitter was geweest? De discipelen gewoon thuis op de bank achter de laptop.

Oude folk van een man als Pete Seeger is leuk maar komt soms ook de neusgaten uit denkend aan gitaarspelende leraren uit de jaren zeventig.

Derwisjen, waarom hebben we er dáár niet wat meer van in Nederland? Niet dat ik last heb van scootermarrokanen maar die dansen minder leuk.

Het verwijderen van beenbeharing bij mannen is schering en inslag in het huidige tijdsgewricht. Ik haal het alleen van mijn gezicht, en neus

Zij knipten hun wilde haren met de heer de heerscharen.

Zo, nu even voor Vera even een gedicht, die nog wat ziekelijk op de bank ligt, te pianospelen weliswaar, op haar smartphone, dat is raar.

the music of @Skrillex sounds like Chip ‘n’ Dale with Tourette making the soundtrack for As it is in Hell, part sixhunderdsixtysix. LOL.

De zogenaamde kaas van MacDonalds wordt gefabriceerd door mediterrane zwakbegaafden die en masse hun meeëters uitknijpen of een steenpuist.

Staat er op die tafel dan… een Bromelia die poepen kan? Met een papje, met een papje. Sorry Ome Willem, ouwe geitenbreier. U bent dement.

Tegenwoordig klinkt Tom Waits als een oude ongure schuur waar zelfs een zwerver zijn neus nog voor ophaalt. Verkocht hij nog maar ijsjes….

Hallo this is Houston… Oh sorry, dan ben ik verkeerd verbonden. Ik ben op zoek naar majoor Kees, als het ware. Dat is de broer van Tom.

Jezus nog aan toe, ik had toch al doei gezegd, moeder Gods, maar mocht ik onverwijld de pijp uit gaan, dan heb ik u wel graag in mijn buurt.

De hiele middei op in keatsfjild sitte. OMG. De partoeren treie en fjouwer kinne, jaja, bóven, nee kwea. Oan west, overloper! Foar, kut, út.

Pianotoetsen zijn naast zwart vooral erg wit maar daar heeft een man als Stevie Wonder geen boodschap aan. Bij hem draait het echt om gevoel

De kerkklokken slaan langslapers ongenadig om de oren. Maar liever acht maal tachtig jaar branden dan met het liedboek onder de snelbinders.

Met kanker spotten schijnt bij de jeugd van vandaag de dag doodzonde nummer één te zijn maar over de tering hoor je dat soort verhalen nooit

Denkend aan Friesland zie ik… eh…. niet zo veel. Vooral de geur van gier manifesteert zich nadrukkelijk in het oneindig trage laagland.

Als al die twitterende pubers net zo vaak tandenpoetsen als in hun tweets te lezen valt dan kunnen de tandartsen wel alvast gaan inpakken.

Een familielid vroeg aan mijn moeder of ze zijn broek wilde herstellen maar dat feest ging niet door want ze had het te druk met mantelzorg.

Een twitterende Droste-verpleegster uit Blik, maakte van schrik een vijfde limerick. Van de rest kon je nog geen warme chocolademelk maken.

Belegen, of zo u wilt, gedateerde cabaretiers hebben één ding gemeen en dat is dus niet: humor. Eerder moeten wij het zoeken in het applaus

Als een aubade aan de zaterdag laat ik mijn baard staan en exclemeer: scheer je weg, mes. Of apparaat.

Vlak bij Heiligerlee Verloor de dichter de strijd Het vaderland was bij zijn leven niet unaniem lovend over de non-controversiële stijl.

Elke dag zet ik shampoo opzij In het badkamerraam Dat doorlekt Het hout rot Maar ik spaar Niet voor Kunststof kozijnen

Wat houdt je bezig? Vraagt het blauw gestileerde vogelfiguurtje dat in de jaren nul zo’n hoge vlucht nam. Hoge vogels vangen veel windeieren

Voor het zingen de pijp uit Zal de dode gedacht hebben Bij het horen van de openingsklanken uit Mozarts magnum opus.

Een Duitser met half geloken ogen Op de veerboot Naar de Wadden natuurlijk Drinkt eigen koffie uit een kleine thermosfles wij halen wijn.

Jeroen Bosch schilderde met letters uit ongekend gekke alfabetten. Nu nog worden zijn woorden niet echt gehoord. Laat staan geloofd.

Geen regel vol onzin Een volbloed vers Tandig als de tijd Geestig in een fles Scheepje onder Jezus hood Robin geeft de Armen aan batman.

Wie zegt mij wat het weer wordt. En ik zal u zeven maal zeven keer negeren bij de bushalte

Ze kunnen beter over je fiets lullen dan andermans bagage drager.

Als een aubade aan de zaterdag laat ik mijn baard staan en exclemeer: scheer je weg mes. Of apparaat.

De suikerunie te Breda Lag bij een pipo in de la Het merk dat was van Dinteloord, Van oud papier en zegt het voort.

Zittend op de rand van mijn bevattingsvermogen Gooi ik hele hoge ogen zonder enig mededogen De duizelingwekkende diepte in, ongelogen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s